Karaktärer

* SPOILER *

Texten nedan avslöjar en hel del av bokens handling.


 

 

HUVUDKARAKTÄRER

 

Maria Green har följt i sin fars fotspår och arbetar hos en advokatbyrå specialiserad på försvar av företag och dess produkter. Rollen som skrupelfri försvarare åt den vinstorienterade företagsvärlden tär på samvetet. Samtidigt är förhållandet med Joel på väg att rinna ut i sanden, då det blir allt tydligare hur lite de har gemensamt. Ändå vågar hon inte ta steget och bryta upp. Inte förrän hon stöter på den unge Rogne Rova. Han har en sällsynt förmåga att få henne att se möjligheterna. Det är som om han är skapt för att vägleda människorna i rätt riktning och ju mer hon lär känna honom desto starkare blir hennes fascination. Det tycks dölja sig något stort bakom hans särpräglade beteende och fenomenet torde vara av intresse för allmänheten. Om hon lyckas göra sig ett namn inom medierna kan hon undslippa det osmakliga rättssystemet. Om inte annat är frigörelsen nödvändig för att ta itu med de inre konflikterna, särskilt den skuld hon känner för sin avlidne bror.

 

Joel Martinsson (alias Leo J) är en hemarbetande möbelsnickare som gärna ägnar fritiden åt rollspel i den alternativa världen. När Maria uttrycker sina tvivel på förhållandet återupptar han kontakten med det mänskliga oraklet Augusta. Hon hjälper honom att förstå sin egen roll i situationen, hur han har präglats av sin kravlösa föräldrar. Försöket att närma sig Maria – eller spelet om kärleken, som de gemensamt kallar det – har många bottnar. Först och främst ska han bistå Maria i hennes journalistiska projekt; därefter gäller det att förstå sig på Maria för att hon ska känna sig sedd och förstådd. Från att ha varit en relativt omedveten själ, lyckas han med livets grundkrafter som tolkningsmodell få en helt annan förståelse av sin omvärld.

 

Lovisa Green (alias Augusta Linndotter) presenteras drömska scener hur sitt förflutna, vägledd av sin simulerade gudfar. Ganska snart inser hon att relationen till dottern har en avgörande betydelse för hennes välbefinnande. Maria är hennes Del G, den hon ska försonas med. Föga anar hon att återföreningen ska vara förenade med sådana besvär.

 

BIKARAKTÄRER (i urval)


Sixten Green, Marias far, framhävde sig själv inför barnen och tenderade att nedvärdera sin son. Det skulle få konsekvenser.

Linus Green, Marias storebror, genomskådade sin fars maktutövning, men gick en hård kamp för att återupprätta sin stolthet.

Jenni Martinsson är Joels överbeskyddande mamma.

Vidar Martinsson är Joels pappa, som blivit översnäll av drogen Empatia.

Nicklas Martinsson är Joels storebror, som har flyttat till västkusten och skolat om sig till lärare.

Rogne Rova växte upp med sin personlige gudfar, men tvingades släppa taget och ta sig an människorna i den fysiska världen.

Rebecka Rova är ensamstående mamma åt en av traktens mest begåvade söner.

Dani Bodin är ett talande exempel på att en traumatisk uppväxt kan vändas till något konstruktivt.

Carl-Johan Hallman (alias Sten Hellsvik) var inblandad i den s.k. träskincidenten, ett brott som tio år senare skulle utlösa en helt annan händelsekedja.

Tove är Marias barndomsvän och alltjämt bästa vän, även om deras vänskap har omformats genom åren.

Alberto är Lovisas käraste vän på äldre dar, mannen som hjälper henne att klara av vardagsbestyren sedan hon fått kroppsliga besvär.